A CANTIENICA® – módszer

A Svájcból származó CANTIENICA®- program anatómiai alapokon nyugvó alakformáló és testtartásjavító módszer, melynek alkalmazása az egyéni igények és képességek szerint személyre szabható. Az 1990-es évek elején kidolgozott módszer alapelve viszonylag egyszerű: visszaigazítani a csontokat és ízületeket az anyatermészet által meghatározott eredeti helyükre. A test csontozatának kiigazítása által automatikusan működésbe lép a vázizomzat, fokozódik izmaink alaptónusa. Az izmok közötti kapcsolat tudatos kiépítése fejleszti a szalagok, izomkötegek, idegek és csontok közötti kommunikációt. Egészséges, rugalmas és erőteljes izomkötegbe ágyazódva a csontok és ízületek soha nem akadályozzák többé egymást a mozgásban. Sőt, képes lesz Ön is a könnyed, akadályok nélküli mozgás elsajátítására, "visszaszerzésére"!

 A program segítségével tartósan átprogramozhatóak a régi, idővel ízületi és egyéb károsodást okozó különféle tartáshibák.

 A CANTIENICA® - öngyógyító módszer, melynek segítségével laikusok számára is érthetővé válik az anatómia és kezelhető lesz a helytelen testtartás, a hát- és derékfájás, a különféle ízületi problémák.

 A medence az egyenes testtartás és az egészséges gerinc legfontosabb alappillére. A CANTIENICA®- program minden gyakorlata a medence kiigazításával, majd a medencealapi izomzat aktiválásával indul. Ezt követi a gerincet körülőlelő teljes mélyizomzat edzése.
Minden CANTIENICA®- gyakorlat tetőtől-talpig hat! Az egyenes testtartás eredménye jobb kisugárzás és elegáns mozgás. Az egymással "hálózatosan" összekötött mélyizmok edzése feszesebbé és szebbé formálja az alakot kortól, testsúlytól és fizikai erőnléttől függetlenül.

A program legfontosabb jellemzői:

  • a medencealapi izomzat tudatos használata és beépítése a gyakorlatokba,
  • a gerinc kétirányú függőleges nyújtása,
  • a mélyizomzat "hálózatos összekötése",
  • dinamikus lazítás és nyújtás.

Az alábbi esetekben hatékonyan alkalmazható a CANTIENICA®- módszer (a megelőzés, az enyhítés, illetve gyógyítás terén):

  • bármely tartáshiba: gerincferdülés, görnyedt hát, homorú hát, ferde medence, Ó-láb, X-láb;
  • tartáshibák, vagy izomgyengeség következtében fellépő problémák: artrózis, csontritkulás, ízületi panaszok, izomfeszülések;
  • szervsüllyedés, sérv, a medencealapi izomzat elgyengülése;
  • inkontinencia (vizelet-, széklet-inkontinencia), aranyér, prosztata-megnagyobbodás, lábdeformitások, fejfájás, migrén, depresszió.

 Benita Cantieni, a módszer kidolgozója hosszú éveken keresztül szenvedett egy előrehaladott gerincferdülés fájdalmas következményeitől: artrózis több ízületben és megannyi fájdalom minden lépésnél, minden mozdulatnál.

 A CANTIENICA®- programnak köszönhetően Benita Cantieni gerince 60 éves korára szinte teljesen kiegyenesedett, és fájdalmak nélkül, ereje teljében éli mozgásban gazdag mindennapjait.

További információk a módszerről német nyelven: www.cantienica.com
Heti órarendünk Budapesten ITT, Székesfehérváron ITT található, a hétvégi tréningek pedig EZEN az oldalon!