CANTIENICA® - Futás- és járástechnika tréning

"Utoljára egy évvel ezelőtt találkoztunk, mikor részt vettem a járás és futás tréningen.
Szeretném megköszönni ezt a lehetőséget és élményt, mindennap hálát adok ezért. Az idén lefutottam két futó versenyt ( 5 km-es távon) ezzel a módszerrel, ami nagy büszkeséggel tölt el, mert sosem szerettem futni. A legcsodálatosabb minden edzés után az, ahogy a testem reagál a helyes testtartásra, mindig megemelkedik a lábboltozatom." (Dia, 32 éves)

"Szívből ajánlom a Cantienica-Futás-, és járástechnika tréninget mindenkinek, aki már valaha észlelte magán, hogy a járása, futása zökkenős, sarokodavágós, hangos, erősen rázkódó, esetleg már fájdalommal járó vagy csak egyszerűen érezhetően nem harmonikus és könnyed. Ez a néhány órás tréning Juditnál annyit adott nekem, hogy a következő hetekre és hónapokra bőségesen biztosít inspirációt, hogy felülírjam a helytelenül rögzült járás-, és futástechnikámat. Belémhasított, hogy nem elegendő "csak" a testtartást korrigálnom, ami rendszerint leginkább a medence, törzs, nyak, fej területére fókuszál, hanem minden egyes lépésembe is szükséges ezt a tudatosságot beintegrálni.
A tréning végére a járás élménye egészen megváltozott számomra. Sikerült megtapasztalnom azt a könnyed, légies talajfogást amire olyan régen áhítoztam, csak eddig senkitől nem tanulhattam meg. Szívből örülök, hogy elérhető ez a különleges tréning Budapesten és hálás vagyok, hogy részt vehettem. Rengeteg gyakorlás teszi azonnal hasznosíthatóvá az anatómiailag helyes járás és futástechnika elméleti anyagát és az, hogy kimegyünk a szabadba gyakorolni egyenesen felemelő.
Judit lendületesen, összeszedetten mégis kellő humorral és nyári frissességgel vezetett végig minket a folyamaton és láthatóan nagyon szereti megosztani a résztvevőkkel értékes tudását és gyakorlati tapasztalatát. Jól esett rábízni magam és figyelni és tanulni tőle. Szakmailag egy olyan magas minőséget képvisel számomra, akivel mindig jól esik egy társaságban lenni és töltődni.
Már most nagy segítségnek bizonyul a tréninghez kapott szépen illusztrált jegyeztanyag, amiből ismételhetünk, gyakorolhatunk, visszaemlékezhetük a tanultakra.
Szívből ajánlom ezt a tréninget mindenkinek akinek fontos a teste harmóniája és aki szeretné hosszútávon a lehető legjobb állapotban tartani a fizikai formáját a lábbujjaitól a feje tetejéig...és ez talán tényleg a lépteinknél kezdődik.
Csak úgy mint az eddigi Canitenica hétvégi tréningek esetében, most is remek döntésnek bizonyult, hogy részt vegyek.
Hálás köszönetem Nesztler Juditnak" (Andi, 36 éves)

 

"Gyerekkoromtól lúdtalpam van, és nagyon lazák a bokaszalagjaim. Emiatt (gondoltam én), kb. fél óra gyaloglás után - amióta az eszemet tudom - fájt a lábam, és ilyen volt. Minden hosszabb séta után olyan érzés volt, mint a kő, és mintha le akarna törni. Kirándulásokat több napig kellett kihevernem, stb. Utóbbi években, már reggel felkelésnél is fájt a sarkam.
Több dologgal próbálkoztam már, de igazából semmi eredménnyel.
Áprilisban elvégeztem a CANTIENICA-futás-járás tanfolyamot. Nagyon meglepődtem. Egész délelőtt mászkáltunk a tanfolyamon, és ezt a technikát használva semmilyen fájdalmam nem volt. Nem gondoltam volna, hogy a technikán múlik minden. Mondhatom, hogy 31 évesen tanultam meg rendesen JÁRNI!
Azóta is folyamatosan figyelek a járásomra, gyakorlok, és az eredmény tartósnak bizonyul!

Én ajánlom mindenkinek! Köszönöm szépen!!!" (Évi, 30 éves)