CANTIENICA® - Heti csoportos órák

"10 éve járok Judithoz Cantienica tornára és túlzás nélkül állíthatom, hogy azóta megváltozott az életem. A hátfájós korszaknak, ami az ülő munka és a rossz testtartás kombinációjaként keletkezett, már vége. A helyes testtartás szépen lassan beépült a mindennapjaimba. Először csak azt vettem észre, hogy egyenes háttal cantienicásan ülök a széken, majd hogy szép egyenes háttal közlekedem. Már a hasizom gyakorlatok során a felüléseket is cantienica módon végzem az otthoni tornák alkalmával. És ami nagyon szuper "mellékhatás", hogy megnyúltak az izmaim. Cantienica torna függő lettem? Igen, mondhatjuk. Ez az a torna, amit nem lehet megunni, hiszen érzed hogy folyamatosan változik, fejlődik, erősödik a tested. Mindenkit csak biztatni tudok, hogy jöjjön és kezdje el!"

Anita - 34 éves
"Cantienica - A program, aminek megismerése kihagyhatatlan és abbahagyhatatlan.

Egy sérülés következtében a manuál-terapeutának köszönhetően hallottam először a Cantienica medencefenék-tréningről, ami segíthetne megerősíteni a lumbális gerincszakaszt, orvosolná a mélyhátizmok gyengülése következtében kialakult szegmens instabilizációt.

Nyár előtt már nem volt lehetőségem elvégezni, megtanulni az egynapos medencefenék-tréning gyakorlatait, ezért nagyon örültem - hogy a két, Magyarországon ezt a módszert oktató hely egyikén -, bérlet akciót hirdettek. Ennek keretében egy hónapon keresztül heti három nap, hetente összesen 5 órán volt lehetőség részt venni.

Nesztler Judit óráin nem csak a medencefenék erősítő gyakorlatokat alkalmazzuk, hanem hihetetlen változatossággal vezet be ennek az intelligens alakformáló és testtartásjavító rendszernek a különállóként is elsajátítható részeibe. Alakformáló, lábtréning, futás- és járástechnika, medencefenék, és végül az arcformáló tréning.

Az önálló modulok együttes és intenzív (heti 5-szöri) alkalmazása meglepően gyorsan formálta az izmokat, majd ennek következtében javította ki a helytelenül rögzült testtartást, járás és mozgásformáimat. Az intenzív egy hónap alatt elvégzett 16 cantienica óra hatására a mellkasom kinyílt, a vállak az előreesésből elfoglalták eredeti, ahhoz közelítő helyzetüket. Ezáltal a felső háti szakasz egészséges tartás nyert, miközben a gerinc kiegyenesedett alsó, ágyéki szakasza is visszanyerte lordózisát. A járás közbeni testtartásom előredőlt tengelye már 8 cantienica foglalkozás után függőlegessé vált, amit azóta is meg nem szűnő örömmel figyelek járás közben a kirakatok üvegében. A program olyan mértékben erősíti a medence, a hát izmai mellett a has, a fenék és a combok izmait is, hogy sikerült a nehezen feszesíthető belső combizmokat is látványosan megdolgozni.

Hálás vagyok, hogy megismerkedhettem ezzel a nagy lehetőséggel bíró módszerrel, Nesztler Judit oktatóval, és a csapattal, akikkel immár hétről-hétre együtt dolgozhatok magamon."

Ilona - 51 éves
"Betegség, sok fekvés, kevés mozgás után kezdtem el a Cantienicát. Nem volt olyan pont a hátamon, melynek mozdítása ne okozott volna fájdalmat,úgy éreztem magam, mintha izompáncélt viseltem volna. A vállaimat egy influenza szövődményeként nagyon korlátozottan tudtam mozgatni, kamaszkorom óta görnyedt a tartásom. Tavaly nyáron éltem a lehetőséggel megvettem a kedvezményes bérletet és félve, de elszántan vágtam bele a nyári programba: hetente három tornaóra. Két hét után energikusabb voltam, ismerőseim megjegyezték, hogy sokkal "szálkásabb" lettem. Én is észrevettem, formásabbak az idomaim, erősebb a lábam, kerekebb a fenekem, izmosabb a talpam. Néhány hét múlva oldódott a fájdalom a hátamban, kezdett örömet okozni a mozgás. Mindenkinek ajánlom a Cantienicát, hiszen negyven éves kor felett is lehet változtatni a testen." 
Márti - 45 éves
”Közel öt éve látogatom a budapesti CANTIENICA®-órákat, heti 2 alkalommal. Korábban nagyon erős hátfájással küzdöttem, az orvosaim csak állandó fájdalomcsillapítókkal "kecsegtettek". Az irodai ülőmunkától rengeteget fájt a nyakam, vállam is. Mára teljesen fájdalommentesen élem a napjaim, és el sem tudom képzelni a további életem a CANTIENICA® nélkül!„ 
Mónika - 56 éves