CANTIENICA® - Ruandában

Benita Cantieni, a CANTIENICA® - Alakformáló és Testtartásjavító Módszer kidolgozója hatalmas projektre vállalkozott...

2014. június 20-án, a 'Project Air' segélyszervezet kérésének eleget téve, elrepült Ruandába 2 hétre. Mi az a 'Project Air'?
A 'Project Air' egy nonprofit szervezet, melynek célkitűzése, hogy csökkentse az 1994-es ruandai népirtás során a nők által elszenvedett traumákat és pszichés zavarokat.
A projekt elsősorban nőket és HIV pozitív gyermekeket segít az ún. 'antigravitációs jóga' ('air yoga') módszerével, hogy sikerüljön legyőzniük a népirtás, a szexuális erőszak, és a HIV/AIDS-fertőzések által okozott traumákat.
Az elmúlt két évben sikerült a szervezetnek az ENSZ támogatását is elnyernie. Ez az első alkalom, hogy az ENSZ hivatalosan is elismert egy jóga-kezdeményezést.
Jelenleg a 'Project Air' azon dolgozik, hogy kiterjessze a munkáját a világ egyik legveszélyesebb részén, Kelet-Kongóban élő nőkre és lányokra is.

 

Mi Benita Cantieni ruandai utazásának célja?

Benita 2014. márciusában kapta a hivatalos megkeresést a 'Project Air' vezetőjétől, Deirdre Summerbelltől. A hölgy arra kérte, legyen segítségére abban, hogy a CANTIENICA® - Medencefenék-tréning módszert bevonhassák a programjukba.
Benita nagyon megörült, hogy a CANTIENICA®-módszer humanitárius célok érdekében is felhasználásra kerül, ezért úgy döntött,  2 hétre Ruandába utazik, hogy CANTIENICA®-oktatói képzést tartson az ott dolgozó 12 fős oktatói csapatnak. Szponzorok felajánlásainak köszönhetően egy 70 kg-os csomagban jógaszőnyegek és labdák is érkeznek Ruandába.

Az útra Benitát elkíséri svájci üzlettársa Fred Marc Gmür is, akit fotókat készít majd, Benita pedig  blogjában minden nap beszámol az aktuális történésekről.
Ebből a blogból részleteket olvashattok majd itt a magyar nyelvű CANTIENICA®-blogon is!

Project Air: www.project-air.org
Benita Cantieni német nyelvű blogja: www.cantienica.wordpress.com