18+: A merevedési zavarok kezelése és jobb szex CANTIENICA®-Medencefenék-tréninggel/ 1. rész

A német köztévé a ZDF, igen bátor vállalkozásba kezdett….

Az ismert dán származású szexológusnő, Ann-Marlene Henning vezetésével útnak indítottak egy sorozatot („Make Love” címmel), melyben önkéntes párok arra vállalkoznak, hogy megosztják a szexuális életükben jelentkező problémákat, és a terapeutanő segítségével ötleteket, javaslatokat kapnak azok megoldási lehetőségeire.
A műsor egyik részében a ’fizikai korlátozottság a szexben’ volt a téma, és az erre nyújtott egyik legfőbb megoldásként a CANTIENICA®-Medencefenék-tréning szerepelt! Az alaptörténet egy 50-es éveiben járó házaspárhoz kapcsolódik, akik közül a férj egy rosszul sikerült gerincsérv-műtét következményeként részleges bénulást szenvedett a lábában. A lakásban mankóval, házon kívül csak tolókocsival tud közlekedni.
Ez a fizikai korlátozottság viszont a szexuális együttléteikre is rányomta a bélyegét… merevedési zavarai jelentkeztek, és a legtöbb esetben csak a nem kevés mellékhatással bíró potencianövelő gyógyszer segítségével tudnak együtt lenni. A riport elején elhangzó bevezetőben néhány igen elgondolkodtató adat és tény szerepel a nők és férfiak szexuális problémáihoz kapcsolódóan:
- a statisztikák szerint legalább minden 3. nő és minden 4. férfi szenved szexuális zavaroktól,
- a 40 év fölötti férfiak közül minden 2. elégedetlen a merevedési képességeivel. Ezeket a tényeket alátámasztja dr. Frank Sommer, szexológus orvos is:
„Az erekciós problémák nagyon gyakoriak, manapság szinte népbetegség. Erekciós zavarról akkor beszélhetünk, ha min. 3 hónapon keresztül, a szexuális együttlétek legalább 50%-ában a férfi nem megfelelő mértékű, vagy csak rövid idejű, esetleg semmilyen mértékű merevedést nem tapasztal.” ENSZ-becslések szerint 2025-re csak Németországban az erekciós problémákkal küzdők száma közel 7 millióra emelkedhet a jelenlegi 5 millióról.
Ezen kívül más jellegű szexuális zavarok is érinthetik a különböző életkorú párokat:
- a FÉRFIAK 20%-a tapasztal korai magömlést,
- mintegy 10% számol be a szexuális vágy teljes hiányáról.
A NŐK 20%-a érez fájdalmat szexuális együttlét közben,
- 25% orgazmusra képtelen,
- 30% pedig szintúgy a nemi vágy teljes hiányát panaszolja.
Ezek bizony igen nagy számok, akárhogy is nézzük…. Noha a legtöbb emberben szégyenérzetet vált ki, hogy erről beszéljen, mégis különböző segítséget nyújtó lehetőségek kínálkoznak arra az esetre, amikor valamilyen fizikai korlátozottság (pl. betegség, idősebb életkor, baleset, sérülés) miatt nehézségek merülnek fel a nemi életben.
Az erekciós zavarok mindkét fél életminőségére jelentős hatással lehetnek a párkapcsolaton belül.
A potencianövelő gyógyszerek viszont olyan erőteljes mellékhatásokat idézhetnek elő a férfiaknál, mint a fejfájás, hátfájás, hőhullámok. „Életéveik közepére a legtöbb férfi is megtapasztalja a szexuális vágy csökkenését, melynek egyik legfőbb oka a tesztoszteron hormonszintjének csökkenése. Ehhez kapcsolódóan különböző fizikai tünetek is észlelhetőek, mint a levertség, fáradtság, kedvetlenség. Az éjszakai merevedés (mely minden férfinál jelentkezik, és a test önedző folyamatait szolgálja) a 35. életévtől jelentősen csökken. A pénisz mérete csökken, az erekciós képesség gyengül, és idővel kialakulhat a merevedési zavar.” – mondja dr. Frank Sommer. Ann-Marlene Henning megerősíti, hogy minden férfinek legkésőbb a 40. éve betöltése után foglalkoznia kellene a medencealapi izomzatával!
Mindamellett, hogy ez az izomcsoport a férfi ÉS a nő szexuális életében egyaránt jelentős szerepet tölt be.

Majd a műsorban itt kezdődik az a rész, mely a CANTIENICA®-Medencefenék-tréninget mutatja be, konkrét megoldási javaslatokkal a merevedési zavarok kapcsán!
A cikk folytatása és a konkrét link a műsorhoz ITT olvasható, KLIKK IDE!