18+: A merevedési zavarok kezelése és jobb szex CANTIENICA®-Medencefenék-tréninggel/ 2. rész

Az előző bevezető rész után íme a cikk folytatása konkrét megoldási javaslatokkal a merevedési zavarokkal kapcsolatban:

A cél az volt, hogy a filmben szereplő házaspár férfi tagja elsajátítson néhány olyan CANTIENICA®-Medencefenék-tréning gyakorlatot, mely a segítségére lesz abban, hogy erőteljesebb legyen az érzékelése, illetve a merevedési képessége szex közben. A riportfilmben az a rész, mely a CANTIENICA®-Medencefenék-tréninget mutatja be
a 27-33. percig látható, különféle 3 dimenziós anatómiai illusztrációkkal együtt.
A két berlini CANTIENICA®-oktató hölgy (Conny Wassermann és Katja Klingeberg)  röviden elmondják a CANTIENICA®-Medencefenék-tréning lényegét: hogy a program főként a test mélyizomzatát, a gerincet megtámasztó, és a helyes testtartást biztosító izmokat edzi. Ennek a teljes izomegységnek a középpontjában pedig a medencefenék áll. A medencealapi izomzat három szintből épül fel: a külső, a középső, és a belső izomrétegből, az utóbbi az ún. végbélemelő izom.
A külső és a középső izomréteg megfeszítésekor az összegyűlt vér a péniszben marad. Ezért van az, hogy sok férfi, amikor érzi, hogy csökken a merevedése, reflexszerűen megfeszíti a külső és a középső medencealapi izomréteget. Ez azonban nem jó ötlet…
Ilyenkor ugyanis, ha nem lazítják el a medencealapi izomzatot, nem csak a használt vér nem tud kiáramlani a péniszből, hanem a friss vér sem jut el odáig. És megszűnik a merevedés…
A végbélemelő izom aktiválásakor viszont a pénisz kicsit megemelkedik. Fontos, hogy ne befelé, a has felé irányuló húzódás, izomösszehúzás legyen, hanem felfelé irányuló!
Ha egy férfi a legbelső medencealapi szintet, a végbélemelő izmot aktiválja, akkor javítani tudja a merevedési képességét anélkül, hogy közben megakadályozná a szabad véráramlást a hímvesszőben.
A külső és a középső izomréteget viszont fontos ellazultan tartania! A végbélemelő izom aktiválása mindkét fél számára javíthatja a nemi élet minőségét!
Miközben ugyanis a nő aktiválja ezt az izomszintet, nem csak a hasűri szervek emelkednek magasabbra, hanem az amúgy tölcsér alakú izom hüvelybe nyúló „nyele” meghosszabbodik, így a hüvely hosszabb és feszesebb lesz. Ez pedig a férfi számára is örömteli hatással bír.
A végbélemelő izom használata által jobban stimulálódnak a nemi szervek is.
Nőknél ennek a hatása abban érzékelhető, hogy teljesebb és nagyobb kiterjedésű orgazmust képes megélni, miközben meghosszabbodik a hüvely az izom aktiválása, felfelé húzódása közben (ehhez az animáció a 37-39. perc között látható). A CANTIENICA®-Medencefenék – tréning segítségével akár 80%-osra visszahozható a merevedési képesség a statisztikák szerint. Ezzel szemben a potencianövelő szerek alkalmazása többnyire csak a 74%-os értékig történő javulást eredményezi. A medencefenék-tornát mára már az orvosok is az egyik legtartósabb módszerként emlegetik az erekciós zavarok esetében. Mindenképpen fontos azonban az egészségügyi hátterét is kivizsgáltatni egy ilyen problémának! A háttérben ugyanis állhat cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegség, anyagcserezavar, vagy neurológiai, esetleg pajzsmirigy- illetve hormonális probléma. A film végén a szexológusnő egy hónap elteltével ismét találkozik a párral. Mind a ketten arról számolnak be, hogy rendszeresen végezték a CANTIENICA®-Medencefenék-gyakorlatokat és jelentős érzet-fokozódást tapasztaltak, ami már egy hónap elteltével nagyon megváltoztatta a szexuális együttléteik minőségét! FONTOS INFORMÁCIÓ: a kiskorúak védelme érdekében ez a riportfim minden nap csak 22.00-06.00h között érhető el!