ARANYÉR, ami nagyon tud fájni...

AZ ARANYÉR, AMI NAGYON TUD FÁJNI…
Neked is?...

Először csak fájdogál, aztán szúr, viszket, esetleg vérzik is, és még jobban fáj… a felnőtt népesség közel egy harmadát érinti a statisztikák szerint.
Most egy olyan dolgot szeretnék megosztani Veled az aranyérrel kapcsolatban, amire nem biztos, hogy gondolnál…

Még pedig, hogy NE SZORÍTS, hanem LAZÍTS!....

„Az aranyér akkor alakul ki, hogy ha nem megfelelő a véráramlás a végbélnyílás körüli vénás fonatban. Ez elsősorban akkor történik, ha nagy nyomás hárul fentről lefelé erre a területre, vagy ha túl feszesek a végbél körüli záróizmok” (dr. Solveig Hoffmann, CANTIENICA® Mester Oktató).

Egyszerűbben fogalmazva: a záróizmok túlfeszítése, túlzottan erős összeszorítása miatt görcsösen összehúzott állapotba kerülhet a végbél körüli terület.
Ez gyakran előfordul olyankor is, amikor valaki már érzékeli, hogy nem stimmel valami, hogy nem zár elég jól a végbélzáróizom, és aztán úgy gondolja, akkor tesz jót magának, ha megpróbálja minél szorosabban összeszorítani a végbélnyílás körüli területet.
Ha így tesz, akkor viszont idővel az aranyér bizony rosszabbodhat… a kialakult aranyeres csomók kifordulhatnak, vérezhetnek és fájdalmat okoznak.

Sokak számára bizony igen ellentmondásosan hangozhat, amikor azt hallják, hogy a feszítés helyett meg kell tanulniuk a végbélnyílás ellazítását…!

A CANTIENICA®- Medencefenék-tréning középpontjában az ún. ’végbélemelő izom’ megfelelő edzése áll, amikor is a résztvevők elsajátíthatják, hogyan és milyen mértékben kell aktiválni és ellazítani ezt az izmot. A megfelelő lazító gyakorlatok hatására ugyanis a végbélnyílás körüli görcsös feszesség csökkenhet, akár szinte azonnali megkönnyebbülést hozva!

A következő magyarországi CANTIENICA®-Medencefenék-tréning részleteiért KLIKK IDE!