Gerincferdülés tünet- és fájdalommentesen?

scoliosis2

GERINCFERDÜLÉS tünet-és fájdalommentesen?
IGEN!
A svájci CANTIENICA®-Alakformáló és Testtartásjavító Módszer erre (is) nyújt lehetőséget!

A CANTIENICA® - módszer kialakulásának egyik vezérmotívuma volt Benita Cantieni, a program kifejlesztőjének személyes érintettsége. Benita közel 50 fokos oldalirányú gerincferdüléssel (scoliosis) küzdött gyermekkora óta. A 2012-ben német nyelven megjelent CANTIENICA® - Hátprogramot összefoglaló könyvében így ír a gerincferdülés javításának lehetőségeiről a CANTIENICA® - módszer segítségével:

„Az általam kifejlesztett módszerben a gerincferdülést a teljes testben zajló folyamat eredményének tekintjük. A gerincferdülés kiegyenesítéséhez szintúgy szükség van a teljes testre! A gerinccsavarodás megszüntetésének két legfontosabb építőköve a ’levator ani’ (a legbelső medencealapi szint) és a rekeszizom. Ez a kettő teszi lehetővé a gerinc teljes megnyújtását a törzsizomzat és a gerincfeszítő izmok következetes aktiválása mellett. Az összes megrövidült és elcsavarodott részt visszaigazítjuk testünk középtengelyéhez. A légzés és a törzsizomzat segítségével olyan hálózatos izom-összekapcsolódások jönnek létre, melyek azonnali változásokhoz vezetnek. Akik gerincferdülésben érintettek, megtanulják, hogy saját testük megfigyelése és megtapasztalása által, hogyan lehet milliméternyi változtatásokkal elérni az egyenes testtartást, a statikai kiegyenlítést, és megtalálni a középpontot.
Ez a tudatos testmunka nem való mindenkinek! Ezzel tisztában vagyok! Az elmúlt 20 év személyes tapasztalata azt mutatta: aki el tud és el akar mélyülni az ilyenfajta test-tapasztalásban, az sikereket ér el! Mindegy, milyen régóta áll fenn a gerinc elgörbülése nála, és mindegy, mennyi idős az illető a tréning megkezdésekor! Én 47 évesen kezdtem el a csontjaim tudatos visszaigazítását, és most, 62 évesen teljesen egyenesen tartom magam. A megrövidült csontok ismét megnyúltak, a túlnyúlt izmok, ínak, szalagok visszaálltak eredeti hosszúságukra, a megrövidült izmok, ínak, szalagok ismét visszanyerték természet adta hosszúságukat és rugalmasságukat. Teljesen fájdalommentesen élek! És ha mégis figyelmetlenül mozgok, vagy túl sokszor mutatom be másoknak példaként a rossz tartásmintákat, rögtön tudom, mely gyakorlatok segítségével tudok rögtön megszabadulni a fájdalomtól.
Tudatosan beszélek a gerincferdülés kiegyenesítéséről, és nem a gyógyulásról! Ha abbahagynám az edzést, akkor a testem visszaesne a régi görnyedt mintába. Számomra ez a legfőbb motiváció, hogy kitartsak, és a hétköznapok során következetesen jól tartsam magam. Igen, a nap 24 órájában!

Noha nem tudom feltartani az időt és az öregedést, mégis nagyszerű szerintem, hogy 62 évesen jobban érzem magam, mint valaha, és fizikailag többre vagyok képes és több élvezethez jutok, mint valaha. Sok-sok ember, akik belekezdtek meggörbült gerincük kiegyenesítésébe, ugyanazon a véleményen voltak: csak kezdetben megerőltető a folyamat, amíg a „régi-új” testminták megszokássá nem válnak. Onnan kezdve viszont könnyű és örömhozó lesz a folyamat!
Gyakran felteszik nekem a kérdést, mennyi ideig tart a gerincferdülés kiegyenesítése? A tapasztalataim és a megfigyeléseim szerint az érintett életkorának 10%-a körülbelül. Aki 47 évesen kezdi, kb. 5 évvel számolhat, aki 70 évesen, annak kb. 7 évre lesz szüksége. Ezek az adatok nem egyértelmű értékek, csak az iránymutatást szolgálják!”

Részlet 'Benita Cantieni: Tigerfeeling. Das Rückenprogramm für sie und ihn' c. könyvéből /2012. Südwest Verlag/
--------------------------------------------------------------------------------

A CANTIENICA®-Hátprogram már MAGYARORSZÁGON IS ELÉRHETŐ!
KLIKK A LINKRE a további részletekért ➡️ http://tinyurl.hu/NkCJ/

Tags: