Császármetszés, szülés után nem tért vissza a vágy?....

epres nő
A tapasztalatok szerint sajnos gyakran előfordul, hogy császármetszés után, a heg körüli terület akár évekig érzéketlen marad. A műtéti beavatkozáson átesett nő pedig sokkal kevesebb vágyat érez az együttlétekre.
Vajon lehet és ha igen, hogyan lehet változtatni ezen az állapoton?

A vágykeltő pudendus-ideg
A nő hüvelye anatómiailag maximálisan felkészült az orgazmus megélésére. A vaginában mégis csak kevés ideg található, mivel szülőcsatornaként is működik. Ha a hüvelyben sok ideg futna, az emberiség már rég kihalt volna, mert egy nő sem lenne, aki kibírta volna a szülést. Így a testünk az élvezetekért felelős idegeket a hüvelyen kívülre helyezte: a ’pudendus’ / vagy szemérem ideg a keresztcsontnál ered, a ’levator ani’-n (a végbélemelő izom), és a szeméremajkakon keresztül a csiklóig kanyarog, majd az alhasban elágazik a belső comb irányába.
31900331 10213740173232032 8506775787402166272 n
Az ún. szemérem ideg (pudendus ideg) a külső nemi szerveket, a végbélemelő izmot, a külső végbélzáró izmot, és a felületes gátizmokat érző beidegzéssel ellátó ideg (lsd. a fenti ábrán kékkel jelölve)
Ez az az ideg, ami érzékennyé teszi a hüvelyt. Vagy nem…


Sok esetben az intenzív szexuális érzékelés elvesztéséért a vaginában és körülötte, a végbélemelő izom elernyedése, meggyengülése is a felelős. Vagy valamely a szülés közben bekövetkezett sérülés (gátmetszés, gátrepedés, a levator ani szakadása, vagy túlnyúlása).

Levator Ani

A végbélemelő izom (’levator ani’) alakja egy tölcsérhez hasonlít (lsd. az ábrán pirossal jelölve), és a CANTIENICA®-módszer gyakorlatainak legfontosabb szereplője.
Minél pontosabban és következesebben edzi valaki, annál hosszabb és feszesebb lesz az izomtölcsér nyeles részét képező hosszanti része. Ez az edzett ’izomnyak’ nagyon közel helyezkedik el a hátsó hüvelyfalhoz. Olyannyira közel, hogy a hüvely hátsó fala minden mozgást követni tud, amit a végbélemelő izom ’nyeles’ része végez. Tehát ha elgyengül/ elernyed a ’levator ani’ izomkötege, meggyengül a hüvely is. Amikor azonban meghosszabbodik a végbélemelő izom, és a tudatos edzés révén feljebb húzódik mélyebben a testbe, olyankor a hüvelyt is feljebb húzza magával. Minél hosszabb ez az izmos nyeles rész, annál hosszabb lesz a hüvely is. A hosszabb hüvely feszesebb, a feszesebb hüvely pedig szűkebb, mint a megrövidült, meggyengült hüvely. Az izmok edzettségéből a bennük futó idegek is profitálnak, méghozzá egyenesen arányosan. Azaz, ha edzettek az izmok, az idegek is fittek. Az edzett szex-idegek (azaz a szemérem-ideg, vagy pudendus ideg) fokozzák az élvezetet, az érzékelést. És ezáltal az orgazmusok intenzitását is.

Császármetszés után...
Sokszor előfordul, hogy császármetszés után a nők egyáltalán nem, vagy csak kicsit, esetleg alig, vagy ritkán vágynak csak szexuális együttlétre. És könnyen előfordulhat, hogy ez az állapot nem a pszichés változásoknak, vagy a szülés utáni depressziónak róható fel, hanem „csak” az izmok, idegek és a vérkeringés összjátékának. Következetes medencetornával azonban visszaszerezhető a korábbi élvezet… A csikló és a szeméremajkak pedig ugyancsak profitálnak a medencefenék-edzésből.
Nők, akik arról számoltak be, hogy a császármetszés hege körüli területet éveken keresztül érzéketlennek tapasztalták, a CANTIENICA®-Medencefenék-tréning segítségével nagyon hamar visszaszerezték az érzékelést az alhas területén. Többen közülük az érzéketlen terület felélesztésével sokkal intenzívebb csikló-orgazmus megélésére képesek, és úgy általában jobban vágynak a szexre.

Gátmetszés, gátrepedés után...
Olyankor, amikor gátmetszésre, vagy gátrepedésre kerül sor a szülés során, ugyancsak gyakori, hogy a szemérem – ideg (pudendus ideg) is sérül. Ennek pedig újfent következménye lehet, hogy csökken a vágy a szexuális együttlétre.
Tipp: két ujj közé fogva finoman masszírozható a heges terület, hogy némiképp felpuhuljon, a végbélemelő izommal végzett leheletnyi mozgás segítségével pedig az idegvégződések képesek lesznek regenerálódni.
Az eredmény gyorsabb természetesen, ha valaki közvetlenül szülés után már elkezdi a folyamatot. Az idegek és a heges terület azonban akár 40 évvel a szülés után is meghálálja a gondoskodást és fokozza a vágyat, az élvezeteket.

 A következő CANTIENICA®- Medencefenék-tréning időpontjáról ITT találsz információkat!