A porckorongsérv, és hogyan segíthet a CANTIENICA®?

porckorongsérv2
A porckorongsérv rendkívül fájdalmas tud lenni... úgy alakul ki, hogy a porckorong egyes részei betüremkednek a gerinccsatornába. A porckorong előboltosulással szemben, a porckorongsérv esetében a porckorong porcos gyűrűje teljesen, vagy részben átszakad.

A porckorongsérv kialakulhat hirtelen, mindenfajta külső történés nélkül, de a legtöbb esetben ilyenkorra a porckorongok már valamilyen mértékben károsodtak. Majd valamilyen akut túlterhelés hatására előreesnek. A legtöbbször extrém kisugárzó fájdalom együtt járhat a becsípődött ideggyök területén érzetkieséssel is. Sőt, bizonyos esetekben bénulás is felléphet. A legtöbb esetben a porckorong előesést konzervatív módon kezelik, súlyosabb esetekben műtétre is sor kerülhet.

Milyen javulás várható a CANTIENICA®- módszerrel?
Én még soha nem találkoztam olyan porckorongsérvvel, ami valamilyen külső behatás nélkül alakult volna ki. A porckorongok a testtartás, vagy valamiféle baleset eredményeképpen nyomódnak össze és türemkednek ki, mert különben ott maradnak a helyükön, ahova valók...
Ahhoz, hogy gyorsan tehermentesüljön a porckorong, a következőkre van szükség:
- a medence kiigazítására,
- a gerinc túlzott S-vonalának finom egyenesítésére/nyújtására (erről részletesen is hallhatsz EBBEN a youtube-videómban).
A porckorongok károsodása ugyanis magától bekövetkezik, ha túl erőteljes vonalakat követ a gerinc. Ha ugyanis a hát felső része görbe, a csigolyák a porckorongokat a belső szélek felé nyomják. És ilyenkor az ellentétes görbületnél a derékban a porckorongok kifelé nyomódnak és oldalra az idegcsatornákba, ami különösen erős fájdalmat okozhat és veszélyes. A CANTIENICA® -tornával megtanulhatja hogyan tompíthatja le a nevetés, köhögés és orrfújás közbeni rázkódást a gerinc  nyújtása, a végbélemelő izom ('levator ani') és a rekeszizom aktiválásának segítségével. És ha elesne, vagy valahogy rosszul mozdulna, az izomzat nagyon jól megtámaszt és főképp gyorsan reagál. Naponta kapunk olyan beszámolókat, amiben elmesélik érintettek, hogy egy biciklis esésnél, rollerres balesetnél, vagy síelés, korcsolyázás közbeni esésnél mennyire másként viselkedett a testük, milyen minimális sérülésekkel túljutottak a szerencsétlen helyzeten. Az ilyen beszámolók vége szinte mindig azzal a felkiáltással végződik, hogy "most már tudom, mire gondol, amikor a testi intelligenciáról beszél."

Elméletileg porckorongsérv esetén megfelelő gyakorlatok segítségével képessé válik Ön is arra, hogy a porckorongokat rögtön az eredeti helyük felé igazítsa. A gyakorlatban viszont, ilyenkor a fájdalmak általában olyan szörnyűek és erőteljesek, hogy a legtöbben szinte meg sem mernek mozdulni... Gyakran az elszenvedett terület körüli izomzat sokkszerűen összehúzódik. Az ilyen esetekre a modern orvostudomány megfelelő eszközökkel rendelkezik.

Az akut időszak után a CANTIENICA®-gyakorlatok megadják a lehetőségét annak, hogy megismerje a saját testét Ön is, és úgy megváltoztassa a testtartását, hogy ne kelljen újabb porckorong előeséstől félnie.
A CANTIENICA®-Hátprogram gyakorlatai segítséget nyújthatnak porckorong műtétek után is, de természetesen a legjobb megelőzésként használni őket.

 

Tags: